Gaggia Milano

APARATE MANUALE

ESPRESSO STYLE

Aici începe experiența dumneavoastră de barista acasă

Culori disponibile

Opțiuni de preparare

ESPRESSO
APĂ FIERBINTE
ABUR
pentru a spuma laptele
* Puteți achiziționa și de la partenerii noștri, solicita ridicare din showroom, sau cere ofertă.
ESPRESSO STYLE
ESPRESSO STYLE
100% creat în Italia

Eticheta „Made in Italy” apare ca semn și recunoaștere a calității, atenției și grijii.

PID

Permite un control exact al temperaturii în timpul procesului de preparare și în timpul spumării laptelui, pentru rezultate optime.

PREINFUZIE AUTOMATĂ

Textură unică și gust intens pentru fiecare espresso datorită preinfuziei care implică câteva secunde de pauză între prima udare cu apă fierbinte și prepararea propriu-zisă.

PORTFILTRU ERGONOMIC

Noul mâner ergonomic asigură o presiune uniformă, deoarece suportul filtrului rămâne orizontal atunci când este așezat pe o suprafață plană

Filtre Noi + Sistem Pod

2 filtre din oțel inoxidabil cu perete dublu ⌀ 53 mm: 1 pentru două cești de cafea măcinată (până la 16 grame) și 1 pentru o ceașcă de cafea măcinată sau pentru o capsulă de hârtie, pentru a fi utilizat cu SISTEMUL POD exclusiv

PANNARELLO ARTICULAT

O zonă mai largă de mișcare care face mai ușoară spumarea laptelui.

TAVĂ CU 2 POZIȚII

Este posibil să scoateți tava de picurare pentru a plasa cești mai înalte și pentru a evita stropirea.

Funcție memo

Pentru a salva espressoul preferat

SPUMAREA LAPTELUI ÎMBUNĂTĂȚITĂ

Datorită unui jet de abur mai stabil și unui pannarello articulat.

INFORMAȚII TEHNICE

INTERFAȚĂ — Butoane iluminate

PORTFILTRE — Portfiltru ergonomic pentru filtre cu perete dublu din ABS + oțel inoxidabil

PLATOU CEȘTI — Plastic

PID — ✔

FĂCUT ÎN ITALIA — ✔

CULORI DISPONIBILE — Lava Red, Stone Black
ESPRESSO ✔

APA FIERBINTE ✔

ABUR ✔

CAFEA MACINATĂ ✔

PODS DE CAFEA ✔

PRESIUNE POMPĂ — 15 Bar

PREINFUZIE ✔

FILTRE INCLUSE — 2: 1 pentru 2 cești/până la 16 grame de cafea macinată și 1 pentru o ceașcă de cafea macinată sau pentru un pod (cu SISTEM PODS)
CAPACITATE REZERVOR DE APĂ — 1,2 l

PREPARAREA SIMULTANĂ A 2 CEȘTI DE CAFEA — ✔

COMPONENTE DEMONTABILE — rezervor de apă (lateral); tava de picurare (față); pannarello
CICLU DE DETARTRAJ — Manual cu alertă LED
DIMENSIUNI PRODUS (L X Î X A) — 19,9 x 30,3 x 25,5 cm

GREUTATE PRODUS — 3,7 kg

GRUP ȘI PORT-FILTRU — Grup din plastic + portafiltru din ABS

DISTRIBUITOR APĂ CALDĂ/ABUR — Pannarello clasic din plastic negru

EXTERIOR — ABS + logo metalic

TAVA DE SCURGERE — Plastic
BOILER — Oţel inoxidabil

ALIMENTARE ELECTRICĂ — 230v 50Hz 1900 w

AȘTEPTARE — ✓ după 30 de minute de inactivitate
Dozator/tamper cafea măcinată

PREZENTARE GENERALĂ

DESIGN CU ADEVARAT ITALIAN

100% proiectat și realizat cu atenție în Italia, în fabrica Gaggio Montano.

CALITATE AUTENTICĂ

Savurați espressouri italiene autentice cu crema naturale și spumă de lapte pentru rețetele dumneavoastră preferate.

EXPERIENȚĂ ÎMBUNĂTĂȚITĂ

Compact și ușor de utilizat, ideal pentru începători.

video

Prima instalare

Cum se prepară cafeaua

Funcția memo

Spumarea laptelui

Cum se reduce temperatura boilerului

Distribuirea apei calde

Poziționarea ceștilor și cănilor

Suportul pentru cești

Alimentarea cu apă

Curățare pannarello

Curățare filtre

Curățare distribuitor apă

Curățare tavă

Curățare recipient apă

Decalcifiere

Montare și demontare suport filtru

Curățare suport filtru

Dezactivarea funcției memo

Menținerea curată a aparatului

DESCĂRCĂRI

Manualul utilizatorului

(în engleză și italiană)

Declarație de conformitate

Norme de siguranță

ÎNTREBĂRI

Găsiți produse Gaggia Milano în showroomul nostru (în urma unei confirmări prealabile), în magazinul online oficial cremaperfecta.ro, la magazinele partenere, sau prin cerere de ofertă.

INFORMAȚII TEHNICE

Dacă doriți să retrăiți ritualurile tradiționale ale barista acasă și să fiți protagonistul espressoului dumneavoastră, un aparat manual este cea mai bună alegere. A învăța cum să faci un espresso impecabil necesită îngrijire și practică, dar cu siguranță merită. Datorită pannarello-ului, puteți pregăti și cappuccino cremos și puteți experimenta cu ușurință „latte art”, precum și să distribuiți apă pentru ceaiuri și infuzii. În acest fel, veți avea un „colț de cafea” personal acasă. Dacă preferați să obțineți rezultate excelente într-un mod rapid, o mașină superautomată este cea care vi se potrivește. Doar apăsând un buton, face espresso, cappuccino și alte băuturi calde care pot fi personalizate în câțiva pași simpli. În plus, râșnița integrată vă permite să aveți cafea proaspăt măcinată la fiecare utilizare.

Suportul tradițional de filtru are aceeași dimensiune, inel și stil ca și cel profesional, astfel că necesită mai multă practică, abilitate și atenție la toate elementele implicate. Suportul de filtru pentru filtre cu perete dublu este gandit pentru a facilita obtinerea unui espresso autentic cu crema naturale, indiferent de nivelul de expertiza a utilizatorului.

Espressoarele manuale Gaggia ofera posibilitatea de a folosi capsule de hârtie. Pentru a obține un rezultat bun în ceașcă, este fundamental să urmați procedura ilustrată în broșura de instrucțiuni. Asigurați-vă că utilizați filtrul corect (filtru tradițional pentru 1 ceașcă) și paduri standard (44 mm).

PREPARAREA BĂUTURILOR

  1. Alegeți amestecul de cafea care vă place cel mai mult și asigurați-vă că este o selecție de înaltă calitate.
  2. Dacă decideți să folosiți boabe de cafea, măcinați-le la dimensiunea potrivită: nici prea mare (altfel apa va curge prea repede) și nici prea fină (altfel apa nu va curge). Dacă utilizați cafea măcinată în prealabil, vă rugăm să vă asigurați că granulometria este pentru mașini de espresso.
  3. Introduceți filtrul “crema perfetta” pentru o ceașcă de cafea măcinată în suportul filtrului. Dacă doriți să faceți 2 espresso, utilizați filtrul pentru 2 cești.
  4. Pentru un espresso simplu, puneți o (sau una și jumătate) linguriță de cafea măcinată, folosind lingura de măsurare a cafelei măcinate. Pentru 2 cești, utilizați 2 lingurițe.
  5. Apăsați ușor cu partea opusă a lingurii de măsurare a cafelei măcinate.
  6. Îndepărtați orice reziduuri de cafea de pe marginile suportului filtrului.
  7. Blocați suportul filtrului astfel încât triunghiul mic de pe acesta și triunghiul mic de pe mașină să fie aliniate. Aceasta este singura poziție corectă.
  8. Apăsați butonul de cafea pentru a începe procesul de preparare.
  9. Așezați una sau două cești pe tava de picurare.
  10. Când obțineți cantitatea dorită în ceașcă, apăsați din nou butonul pentru a opri procesul de preparare!

Pentru a obține cel mai bun rezultat folosind o capsulă de cafea de hârtie, este fundamental să urmați pas cu pas instrucțiunile din manualul de utilizare. Fiecare capsulă de cafea este diferită, așadar asigurați-vă că alegeți cele de calitate și care se potrivesc cel mai bine gusturilor dumneavoastră. Odată ce mașina este pregătită:

  1. Introduceți filtrul corect pentru capsule în suportul filtrului.
  2. Puneți capsula în interiorul acestuia.
  3. Așezați SISTEMUL DE CAPSULE pe capsulă astfel încât să adereze perfect.
  4. Blocați suportul filtrului pe mașină astfel încât cele două triunghiuri mici (de pe suportul filtrului și de pe mașină) să fie aliniate.
  5. Apăsați pe butonul “espresso” pentru a prepara espressoul dumneavoastră.
  6. Odată ce ați atins cantitatea dorită, apăsați din nou butonul de espresso pentru a opri prepararea.

Savurați!

Vă sugerăm să folosiți lapte integral rece (la circa 5° C / 41° F), cu un conținut de proteină de cel puțin 3% și un conținut de grăsime de cel puțin 3,5%. Proteinele vor încorpora aer în spumă, în timp ce grăsimile o vor face densă și stabilă. De asemenea, laptele de vacă semidegresat, unele tipuri de lapte fără lactoză și băutura de soia au demonstrat că oferă un rezultat bun.

  1. Așezați o ceașcă sub pannarello.
  2. Apăsați butonul de abur. Când lumina este stabilă, mașina este pregătită să elibereze abur.
  3. Întoarceți ușor maneta de abur/apă fierbinte în sensul invers acelor de ceasornic pentru a elimina orice condens de pe pannarello.
  4. Închideți din nou maneta și scoateți ceașca.
  5. Așezați un ibric, umplut 1/3 cu lapte rece, sub pannarello.
  6. Întoarceți maneta de distribuire a aburului în sensul invers acelor de ceasornic pentru a permite ieșirea aburului. Mișcați ibricul încet în sus și în jos pentru a încălzi laptele uniform, și întoarceți maneta în sensul acelor de ceasornic.
  7. Odată ce s-a obținut spuma dorită, închideți maneta de abur întorcând-o în sensul acelor de ceasornic pentru a opri eliberarea de abur și scoateți ibricul.
  8. Apăsați butonul de abur.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să urmați procedura din manualul de utilizare.

Da, puteți folosi apă minerală plată sau apă de la robinet. Este important să nu folosiți apă minerală carbonată, deoarece poate afecta negativ procesul de preparare a cafelei.

Dacă utilizați filtrul pentru două cești de cafea cu o singură doză de cafea măcinată, espressoul va fi apos, iar măcinătura de cafea va fi foarte umedă.

La prima utilizare, vă sugerăm să blocați suportul filtrului în mașină făcând câteva mișcări de la stânga la dreapta. Dacă utilizați un pad, asigurați-vă că este unul standard (cu un diametru de 44 mm și cu o cafea măcinată nu prea fină în interior) și că SISTEMUL POD este plasat corect pe acesta.

Această problemă poate fi legată de:

  1. suportul filtrului nu este blocat corect
  2. cafeaua măcinată în suport este prea multă sau este prea fin măcinată
  3. capsula și/sau SISTEMUL DE CAPSULE nu sunt poziționate corect
  4. capsula este prea curbată sau conține o cafea prea fin măcinată

SISTEMUL POD permite o aderență perfectă a capsulei la grup, asigurând prepararea corectă a cafelei. După ce ați introdus filtrul potrivit pentru capsule în suportul filtrului, plasați capsula în interiorul acestuia și amplasați SISTEMUL DE CAPSULE deasupra. Asigurați-vă că este poziționat corect.

Preinfuzia automată permite o extracție mai bună a aromelor cafelei și o preparare uniformă, evitând formarea de canale. Aceasta constă într-o primă ploaie de apă fierbinte care rămâne în contact cu cafeaua măcinată, urmată de câteva secunde de pauză, înainte de prepararea efectivă.

Da, mașina are o funcție de memorie pentru a salva timpul de preparare al espressoului dvs., pentru a-l găsi la fiecare utilizare ulterioară. Puteți modifica și anula această memorie oricând doriți. Vă sugerăm să consultați manualul de utilizare în capitolele “How to save your espresso” și “How to disable the Memo function” pentru mai multe detalii.

Tamperul este proiectat să fie folosit atât atunci când presați folosind filtrul pentru două cești (care este ușor mai larg), cât și filtrul pentru o ceașcă (care este ușor mai mic).

Curățare și întreținere

Înainte de a folosi mașina dvs. de espresso manuală pentru prima dată sau în cazul în care circuitul intern s-a golit de apă, trebuie să inițializați/curățați mașina cu apă proaspătă. Urmați aceste instrucțiuni:

  1. Clătiți și umpleți rezervorul de apă.
  2. Introduceți mufa pentru a porni mașina.
  3. Așezați un recipient, o ceașcă sau un ibric sub pannarello (aburitor).
  4. Rotiți maneta laterală în sens invers acelor de ceasornic. Un jet de apă va ieși din pannarello.
  5. Odată ce vedeți un jet de apă fluid, opriți-l rotind maneta în sensul acelor de ceasornic.
  6. Mașina este acum pregătită pentru utilizare!

Filtrele trebuie să fie menținute curate pentru a garanta un rezultat perfect în fiecare zi. Dacă observați o defecțiune în timpul preparării cafelei, imersați filtrele în apă clocotită timp de 10 minute, apoi clătiți-le. Pentru o curățare mai profundă, utilizați tabletele de înlăturare a uleiului Gaggia.

Calcarul este o consecință normală a utilizării mașinii și depinde și de calitatea apei pe care o utilizați. Noi vă sugerăm să decalcifiați mașina la fiecare 2 luni și/sau ori de câte ori observați o reducere a fluxului de apă. Vă recomandăm să urmați procedura detaliată pas cu pas descrisă în manualul de utilizare și să utilizați doar decalcifiantul Gaggia special conceput pentru mașinile noastre de espresso.

Cele două butoane clipesc pentru a alerta că este necesar să scădeți temperatura mașinii. Aceasta se întâmplă atunci când:

  1. Ați terminat de utilizat funcția de abur și doriți să preparați cafea, care necesită o temperatură mai mică.
  2. Prepararea cafelei a început, dar nu mai există apă în rezervor.

În ambele cazuri, după ce verificați că rezervorul de apă este plin, turnați apă pentru preparare din pannarello, rotind maneta laterală.

La prima utilizare, este necesar să inițializați circuitul cu apă pentru a putea utiliza mașina. Umpleți rezervorul de apă și deschideți maneta laterală de abur/apă fierbinte pentru a prepara apă din pannarello până când cele trei butoane clipesc simultan.

* Puteți achiziționa și de la partenerii noștri, solicita ridicare din showroom, sau cere ofertă.