Aici începe experiența dumneavoastră de barista acasă
Opțiuni de preparare
Eticheta „Made in Italy” apare ca semn și recunoaștere a calității, atenției și grijii.
Permite un control exact al temperaturii în timpul procesului de preparare și în timpul spumării laptelui, pentru rezultate optime.
Textură unică și gust intens pentru fiecare espresso datorită preinfuziei care implică câteva secunde de pauză între prima udare cu apă fierbinte și prepararea propriu-zisă.
Mânerul ergonomic asigură o presiune uniformă.
2 filtre din oțel inoxidabil cu perete dublu ⌀ 53 mm: 1 pentru două cești de cafea măcinată (până la 16 grame) și 1 pentru o ceașcă de cafea măcinată sau pentru o capsulă de hârtie, pentru a fi utilizat cu SISTEMUL POD exclusiv
O zonă mai largă de mișcare care face mai ușoară spumarea laptelui.
Este posibil să scoateți tava de picurare pentru a plasa cești mai înalte și pentru a evita stropirea.
Pentru a salva espressoul preferat
Pentru a fi plasată pe tava de picurare.
100% proiectat și realizat cu atenție în Italia, în fabrica Gaggio Montano.
Savurați espressouri italiene autentice cu crema naturale și spumă de lapte pentru rețetele dumneavoastră preferate.
Prima instalare
Cum se prepară cafeaua
Funcția memo
Spumarea laptelui
Cum se reduce temperatura boilerului
Distribuirea apei calde
Poziționarea ceștilor și cănilor
Suportul pentru cești
Alimentarea cu apă
Curățare pannarello
Curățare filtre
Curățare distribuitor apă
Curățare tavă
Curățare recipient apă
Decalcifiere
Montare și demontare suport filtru
Curățare suport filtru
Dezactivarea funcției memo
Menținerea curată a aparatului
Dacă doriți să retrăiți ritualurile tradiționale ale barista acasă și să fiți protagonistul espressoului dumneavoastră, un aparat manual este cea mai bună alegere. A învăța cum să faci un espresso impecabil necesită îngrijire și practică, dar cu siguranță merită. Datorită pannarello-ului, puteți pregăti și cappuccino cremos și puteți experimenta cu ușurință „latte art”, precum și să distribuiți apă pentru ceaiuri și infuzii. În acest fel, veți avea un „colț de cafea” personal acasă. Dacă preferați să obțineți rezultate excelente într-un mod rapid, o mașină superautomată este cea care vi se potrivește. Doar apăsând un buton, face espresso, cappuccino și alte băuturi calde care pot fi personalizate în câțiva pași simpli. În plus, râșnița integrată vă permite să aveți cafea proaspăt măcinată la fiecare utilizare.
Suportul tradițional de filtru are aceeași dimensiune, inel și stil ca și cel profesional, astfel că necesită mai multă practică, abilitate și atenție la toate elementele implicate. Suportul de filtru pentru filtre cu perete dublu este gandit pentru a facilita obtinerea unui espresso autentic cu crema naturale, indiferent de nivelul de expertiza a utilizatorului.
Espressoarele manuale Gaggia ofera posibilitatea de a folosi capsule de hârtie. Pentru a obține un rezultat bun în ceașcă, este fundamental să urmați procedura ilustrată în broșura de instrucțiuni. Asigurați-vă că utilizați filtrul corect (filtru tradițional pentru 1 ceașcă) și paduri standard (44 mm).
Pentru a obține cel mai bun rezultat folosind o capsulă de cafea de hârtie, este fundamental să urmați pas cu pas instrucțiunile din manualul de utilizare. Fiecare capsulă de cafea este diferită, așadar asigurați-vă că alegeți cele de calitate și care se potrivesc cel mai bine gusturilor dumneavoastră. Odată ce mașina este pregătită:
Savurați!
Vă sugerăm să folosiți lapte integral rece (la circa 5° C / 41° F), cu un conținut de proteină de cel puțin 3% și un conținut de grăsime de cel puțin 3,5%. Proteinele vor încorpora aer în spumă, în timp ce grăsimile o vor face densă și stabilă. De asemenea, laptele de vacă semidegresat, unele tipuri de lapte fără lactoză și băutura de soia au demonstrat că oferă un rezultat bun.
Pentru mai multe detalii, vă rugăm să urmați procedura din manualul de utilizare.
Da, puteți folosi apă minerală plată sau apă de la robinet. Este important să nu folosiți apă minerală carbonată, deoarece poate afecta negativ procesul de preparare a cafelei.
Dacă utilizați filtrul pentru două cești de cafea cu o singură doză de cafea măcinată, espressoul va fi apos, iar măcinătura de cafea va fi foarte umedă.
La prima utilizare, vă sugerăm să blocați suportul filtrului în mașină făcând câteva mișcări de la stânga la dreapta. Dacă utilizați un pad, asigurați-vă că este unul standard (cu un diametru de 44 mm și cu o cafea măcinată nu prea fină în interior) și că SISTEMUL POD este plasat corect pe acesta.
Această problemă poate fi legată de:
SISTEMUL POD permite o aderență perfectă a capsulei la grup, asigurând prepararea corectă a cafelei. După ce ați introdus filtrul potrivit pentru capsule în suportul filtrului, plasați capsula în interiorul acestuia și amplasați SISTEMUL DE CAPSULE deasupra. Asigurați-vă că este poziționat corect.
Preinfuzia automată permite o extracție mai bună a aromelor cafelei și o preparare uniformă, evitând formarea de canale. Aceasta constă într-o primă ploaie de apă fierbinte care rămâne în contact cu cafeaua măcinată, urmată de câteva secunde de pauză, înainte de prepararea efectivă.
Da, mașina are o funcție de memorie pentru a salva timpul de preparare al espressoului dvs., pentru a-l găsi la fiecare utilizare ulterioară. Puteți modifica și anula această memorie oricând doriți. Vă sugerăm să consultați manualul de utilizare în capitolele “How to save your espresso” și “How to disable the Memo function” pentru mai multe detalii.
Tamperul este proiectat să fie folosit atât atunci când presați folosind filtrul pentru două cești (care este ușor mai larg), cât și filtrul pentru o ceașcă (care este ușor mai mic).
Înainte de a folosi mașina dvs. de espresso manuală pentru prima dată sau în cazul în care circuitul intern s-a golit de apă, trebuie să inițializați/curățați mașina cu apă proaspătă. Urmați aceste instrucțiuni:
Filtrele trebuie să fie menținute curate pentru a garanta un rezultat perfect în fiecare zi. Dacă observați o defecțiune în timpul preparării cafelei, imersați filtrele în apă clocotită timp de 10 minute, apoi clătiți-le. Pentru o curățare mai profundă, utilizați tabletele de înlăturare a uleiului Gaggia.
Calcarul este o consecință normală a utilizării mașinii și depinde și de calitatea apei pe care o utilizați. Noi vă sugerăm să decalcifiați mașina la fiecare 2 luni și/sau ori de câte ori observați o reducere a fluxului de apă. Vă recomandăm să urmați procedura detaliată pas cu pas descrisă în manualul de utilizare și să utilizați doar decalcifiantul Gaggia special conceput pentru mașinile noastre de espresso.
Cele două butoane clipesc pentru a alerta că este necesar să scădeți temperatura mașinii. Aceasta se întâmplă atunci când:
În ambele cazuri, după ce verificați că rezervorul de apă este plin, turnați apă pentru preparare din pannarello, rotind maneta laterală.
La prima utilizare, este necesar să inițializați circuitul cu apă pentru a putea utiliza mașina. Umpleți rezervorul de apă și deschideți maneta laterală de abur/apă fierbinte pentru a prepara apă din pannarello până când cele trei butoane clipesc simultan.
Folosim cookies pentru a vă oferi o experiență optimă de navigare. Mai multe detalii în pagina: Politică de confidențialitate