Gaggia Milano

APARATE MANUALE

CLASSIC COLOR VIBES EVO

Descoperiți-vă talentul de barista acasă

Culori disponibile

Opțiuni de preparare

ESPRESSO
APĂ FIERBINTE
ABUR
pentru a spuma laptele
* Puteți achiziționa și de la partenerii noștri, solicita ridicare din showroom, sau cere ofertă.
gaggia classic color vibes evo
creat în Italia

Garanția calității premium și a pasiunii nelimitate pentru prepararea espressoului.

PORTAFILTRU ȘI GRUP profesionale

Cu aceeași dimensiune, stil și greutate a mașinilor profesionale, grupul din alamă cromată și portafiltrul sunt concepute pentru a garanta temperatura optimă a cafelei pe tot parcursul procesului de preparare și o calitate îmbunătățită a cafelei în ceașcă.

DUZĂ DE ABUR PROFESIONALĂ

Produce cea mai bună spumă de lapte pentru cappuccinouri minunate în confortul casei.

Valvă solenoid

Asigură un control constant al presiunii apei în interiorul portafiltrului. Odată ce prepararea s-a încheiat, garantează o uscare perfectă a dozelor de cafea, facilitând îndepărtarea și curățarea acestora.

Butoane noi

O interfață nouă intuitivă cu lumini indicator dedicate pentru pornit/oprit, espresso și abur pentru un control total al funcțiilor.

KIT FILTRE INCLUS

Vine cu 3 filtre pentru a se potrivi fiecărui nivel de expertiză - de la începători la profesioniști - pentru cafea măcinată sau doze de cafea.

SUPORT CEȘTI DIN OȚEL INOXIDABIL

Beneficiind de căldura produsă de mașină, suportul pentru cești le menține întotdeauna gata de utilizare.

stainless-steel-housing-240x240-1
Detalii noi pe exterior

Forma reînnoită a carcasei din oțel inoxidabil pentru a face nivelul apei vizibil, o tavă de picurare nouă pentru a îmbunătăți stabilitatea și un portfiltru iconic cu semnătura Gaggia "G".

POMPA DE 15 BAR

Presiunea perfectă pentru a face un espresso italian cu un strat de "crema naturale" autentic.

Culori noi

Cinci noi nuanțe incredibile care dau o notă unică modelului Classic. Corpul din oțel acoperit cu zinc de înaltă calitate va ieși cu siguranță în evidență.

INFORMAȚII TEHNICE

INTERFAȚĂ — Noi butoane oscilante + indicatoare luminoase


PORTFILTRE — Portfiltru profesional din oțel inoxidabil


PLATOU CEȘTI — ✔


VALVĂ SOLENOID — ✔


CREAT ÎN ITALIA — ✔

ESPRESSO — ✔

APĂ CALDĂ — ✔

ABUR — ✔

CAFEA MACINATĂ — ✔

DOZE CAFEA — ✔

PRESIUNE POMPĂ — 15 Bar

PREINFUZIE — Manuală

FILTRE INCLUSE — 3: 1 filtru Crema Perfetta (pentru 1 sau 2 cești); 2 filtre tradiționale (1 pentru un ceașcă/doză; 1 pentru două cești)
CAPACITATE REZERVOR APĂ — 2,1 litri

PREPARARE SIMULTANĂ PENTRU 2 CEȘTI DE CAFEA — ✔

COMPONENTE DEMONTABILE — REZERVOR APĂ: frontal, TAVĂ SCURGERE: frontal, DUZĂ ABUR
COMPATIBILITATE FILTRU APĂ — ✔

CICLU DE DETARTRARE — MANUAL

DIMENSIUNI PRODUS (L X Î X A) — 23 x 38 x 24 cm


GREUTATE PRODUS — 7,265 kg


GRUP ȘI PORTFILTRU — Grup din alamă și portfiltru din oțel inoxidabil


DISTRIBUITOR APĂ CALDĂ/ABUR — Tijă de abur profesională din oțel inoxidabil


CARCASĂ — Oțel acoperit cu zinc


TAVA DE SCURGERE — Plastic și oțel inoxidabil

BOILER — Boiler tradițional Gaggia

ALIMENTARE — 230V 50Hz 1200W; 120V 60Hz 1350W; 220V 1100W (KR)

STAND-BY — ✔ (doar pentru versiunea WE)

Dozator și tamper cafea

PREZENTARE GENERALĂ

Un design iconic

Mai mult de 80 de ani de istorie, tradiție și experiență încapsulate într-un design iconic, acum în 5 culori noi.

Portafiltru din oțel inoxidabil și grup din alamă profesionale

Același stil, dimensiune și mod de funcționare al unei mașini profesionale, pentru o calitate excelentă în ceașcă.

Duză abur profesională

Pentru cappuccinouri cremoase acasă, ca într-un bar italian.

Interfață de utilizator intuitivă

Butoane tradiționale și lumini indicatoare ce oferă control total asupra funcțiilor.

GENERAȚIA EVOLUATĂ A GAGGIA CLASSIC

Făcut să performeze. Făcut să dureze.
O inginerie reinnoită și mai conștientă în ceea ce privește produsele, oamenii, procesele.

MATERIALE ÎMBUNĂTĂȚITE

Noul suport pentru filtru din oțel inoxidabil premium și grupul de alamă garantează un produs durabil și o experiență îmbunătățită pentru barista la domiciliu.

INGINERIE INTELIGENTĂ

Noul sistem preasamblat de pompă și încălzire, precum și conexiunea simplificată a cablajului simplifică intervențiile post-vânzare.

CALITATE RESPONSABILĂ

Compania adoptă o abordare conștientă și responsabilă, încorporând îmbunătățiri continue și reglementări în toate procesele: de la alegerea materialelor până la design, producție, verificarea calității și suportul post-vânzare.

video

Prezentare Gaggia Classic Evo

Preparare espresso

Preparare cappuccino

DESCĂRCĂRI

Manualul utilizatorului

Declarație de conformitate

Norme de siguranță

ÎNTREBĂRI

Găsiți produse Gaggia Milano în showroomul nostru (în urma unei confirmări prealabile), în magazinul online oficial cremaperfecta.ro, la magazinele partenere, sau prin cerere de ofertă.

INFORMAȚII TEHNICE

Dacă doriți să retrăiți ritualurile tradiționale ale barista acasă și să fiți protagonistul espressoului dumneavoastră, un aparat manual este cea mai bună alegere. A învăța cum să faci un espresso impecabil necesită îngrijire și practică, dar cu siguranță merită. Datorită pannarello-ului, puteți pregăti și cappuccino cremos și puteți experimenta cu ușurință „latte art”, precum și să distribuiți apă pentru ceaiuri și infuzii. În acest fel, veți avea un „colț de cafea” personal acasă. Dacă preferați să obțineți rezultate excelente într-un mod rapid, o mașină superautomată este cea care vi se potrivește. Doar apăsând un buton, face espresso, cappuccino și alte băuturi calde care pot fi personalizate în câțiva pași simpli. În plus, râșnița integrată vă permite să aveți cafea proaspăt măcinată la fiecare utilizare.

Filtrul presurizat “crema perfetta” garantează și menține presiunea corectă pentru a obține rezultate perfecte în ceașcă oricând, indiferent de nivelul dumneavoastră de experiență. În timp ce filtrul tradițional are aceeași dimensiune, inel și stil ca cele profesionale, astfel încât necesită mai multă practică, abilitate și atenție pentru toate elementele implicate. Prin acordarea atenției tuturor detaliilor ritualului baristei – de la tipul de amestec la măcinare, de la presiunea folosită pentru presare la poziția corectă a filtrului în grup – veți obține un espresso autentic, asemănător cu cel pe care îl gustați într-un bar italian.

Valva cu trei căi eliberează presiunea din suportul filtrului imediat după extragere, îmbunătățind calitatea cafelei în ceașcă. Apa se golește din suportul filtrului prin intermediul valvei deschise și ajunge în tava de scurgere. Acest lucru face ca dozele de cafea să rămână relativ uscate, iar containerul lor va fi mai ușor de curățat.

Espressoarele manuale Gaggia ofera posibilitatea de a folosi capsule de hârtie. Pentru a obține un rezultat bun în ceașcă, este fundamental să urmați procedura ilustrată în broșura de instrucțiuni. Asigurați-vă că utilizați filtrul corect (filtru tradițional pentru 1 ceașcă) și paduri standard (44 mm).

În prezent, există versiuni ale Classic Evo cu un singur tub de apă și alte versiuni cu două tuburi. Acestea au fost proiectate diferit pentru a satisface nevoile specifice ale pieței, dar prezența unuia sau a două tuburi nu afectează performanțele generale ale produsului.

După încărcarea circuitului (prima utilizare) și atunci când eliberați apă fierbinte din brațul de abur, este posibil să rămână puțină apă în interior. Pentru a scăpa de aceasta, vă sugerăm să purgați tubul eliberând abur pentru câteva secunde.

PREPARAREA BĂUTURILOR

 1. Alegeți amestecul pe care îl preferați. Vă sugerăm să selectați boabe proaspete de cafea pentru a le măcina în momentul preparării pentru a obține un espresso și mai bogat și mai intens.
 2. Măcinați cafeaua. Aveți grijă să măcinați la dimensiunea potrivită: nici prea mare (altfel apa va curge prea repede) și nici prea fină (altfel apa nu va curge).
 3. Introduceți filtrul corect în suportul filtrului. Îndepărtați dispozitivul de spumare a laptelui dacă doriți să folosiți filtrele tradiționale.
 4. Așezați suportul filtrului curat în grup, așezați ceștile pe placa de încălzire a cănilor și porniți mașina.
 5. Lumina de temperatură este stabilă: mașina este gata de utilizare.
 6. Eliberați puțină apă, îndepărtați suportul filtrului și umpleți-l cu cafea măcinată folosind dozatorul (o porție pentru o ceașcă).
 7. Bateți ușor suportul filtrului.
 8. Presați cafeaua timp de câteva secunde, aplicând o presiune constantă și uniformă.
 9. Îndepărtați orice reziduuri de cafea de pe marginile suportului filtrului.
 10. Închideți suportul filtrului în grup și apăsați butonul de cafea pentru a începe procesul de preparare.
 11. Când obțineți cantitatea dorită în ceașcă, apăsați din nou butonul de cafea pentru a opri procesul de preparare. Acum espressoul dvs. este gata!

Pentru a vă îmbunătăți abilitățile în arta preparării espresso-ului, urmăriți videoclipul pentru prepararea espresso și învățați toate secretele!

 1. Porniți mașina cu câteva minute înainte de a o utiliza, astfel încât să se încălzească corespunzător și să fie pregătită pentru utilizare.
 2. Mențineți suportul filtrului curat blocat în grup – nu prea strâns – atât în timpul fazei de încălzire, cât și după curățare. Acest lucru păstrează temperatura și evită șocurile termice.
 3. Încălziți ceștile punându-le pe placa încălzitoare sau eliberați puțină apă fierbinte cu pannarello pe cești, apoi ștergeți-le cu un prosop.

Vă sugerăm să folosiți lapte integral rece (la circa 5° C / 41° F), cu un conținut de proteină de cel puțin 3% și un conținut de grăsime de cel puțin 3,5%. Proteinele vor încorpora aer în spumă, în timp ce grăsimile o vor face densă și stabilă. De asemenea, laptele de vacă semidegresat, unele tipuri de lapte fără lactoză și băutura de soia au demonstrat că oferă un rezultat bun.

 1. Apăsați butonul de abur.
 2. După 15-20 de secunde, lumina indicatorului de temperatură a aburului se aprinde.
 3. Rotiți ușor în sens invers acelor de ceasornic robinetul de abur/apă caldă pentru a elimina orice condens de pe tijă, apoi închideți din nou robinetul.
 4. Așezați cana, umplută pe jumătate cu lapte rece, sub tija de abur.
 5. Așezați duza de abur chiar sub suprafața laptelui – evitați atingerea fundului canii – și țineți-o aproape de marginea canii cu un unghi adecvat pentru a produce un vortex.
 6. Rotiți ușor în sens invers acelor de ceasornic robinetul de dozare a aburului pentru a lăsa aburul să iasă. Pentru a spuma corect laptele, duza de abur trebuie să fie mereu în contact cu laptele și nu cu spuma.
 7. Odată ce s-a obținut spumarea dorită, duza de abur trebuie împinsă mai adânc pentru a încălzi bine laptele.
 8. Închideți robinetul de abur rotindu-l în sensul acelor de ceasornic pentru a opri eliberarea de abur și scoateți cana.
 9. Apăsați butonul de abur.
 10. Lăsați-l timp de aproximativ 30 de secunde pentru a obține o textură catifelată.

Pentru a vă îmbunătăți abilitățile în arta preparării cappuccino-ului, urmăriți videoclipul.

Da, puteți folosi apă minerală plată sau apă de la robinet. Este important să nu folosiți apă minerală carbonată, deoarece poate afecta negativ procesul de preparare a cafelei.

Curățare și întreținere

Înainte de a folosi Gaggia Classic pentru prima dată sau în cazul în care circuitul intern s-a golit de apă, trebuie să clătiți mașina cu apă proaspătă.

 1. Clătiți rezervorul de apă și umpleți-l cu apă proaspătă.
 2. Plasați un recipient sub tijă de abur.
 3. Deschideți încet robinetul de abur/apă caldă, rotindu-l în sens invers acelor de ceasornic.
 4. Apăsați butonul de preparare a cafelei și butonul de abur.
 5. Dispensați întregul conținut al rezervorului de apă prin tija de abur.
 6. Pentru a opri dispensarea, apăsați din nou butonul de preparare a cafelei și butonul de abur.
 7. Închideți robinetul rotindu-l în sensul acelor de ceasornic.
 8. Umpleți rezervorul de apă cu apă potabilă proaspătă.
 9. Introduceți filtrul în suportul de filtru din partea de jos și rotiți-l de la stânga la dreapta până se blochează.
 10. Plasați un recipient potrivit sub suportul de filtru.
 11. Apăsați butonul de preparare a cafelei și dispensați întreaga apă din rezervor.
 12. Odată ce rezervorul de apă este gol, opriți dispensarea apăsând din nou butonul de preparare a cafelei și goliți recipientul.
 13. Scoateți suportul de filtru din unitate, rotindu-l de la dreapta la stânga și clătiți-l cu apă potabilă proaspătă.

Mașina este acum pregătită pentru utilizare.

Calcarul este o consecință normală a utilizării mașinii și depinde și de calitatea apei pe care o utilizați. Vă sugerăm să decalcifiați mașina la fiecare 2 luni și/sau ori de câte ori observați o reducere a debitului de apă. Vă sugerăm să urmați procedura pas cu pas ilustrată în manualul de instrucțiuni și să utilizați numai decalcifiantul Gaggia special conceput pentru mașinile noastre de espresso.

Pentru a decalcifia mașina dvs. de cafea Gaggia, utilizați numai decalcifiantul Gaggia, o soluție creată pentru a asigura performanțe excelente ale mașinii de-a lungul timpului. Oțetul sau alți agenți de decalcifiere trebuie evitați. Nu utilizați niciodată agenți de decalcifiere pe bază de acizi minerali precum acid sulfuric, acid clorhidric și acid sulfamic. Acești agenți de decalcifiere pot deteriora sistemul de conducte și tuburi al mașinii dvs. de cafea.

Filtrele trebuie să fie păstrate curate pentru a garanta un rezultat perfect în fiecare zi. Dacă observați o problemă în momentul preparării cafelei, înmuiați filtrele în apă clocotită timp de 10 minute și apoi clătiți-le la jet de apă. Pentru o curățare completă, folosiți tabletele de îndepărtare a uleiului Gaggia.

Pentru a curăța corect portfiltrul, urmați acești pași:

 1. Scoateți filtrul care este instalat în prezent.
 2. Spălați filtrul sub jet de apă (nu în mașina de spălat vase).
 3. Spălați interiorul suportului de filtru tradițional sub jet de apă (nu în mașina de spălat vase).

Componentele care pot fi îndepărtate și spălate includ rezervorul de apă, pannarello, tavă de scurgere și placa tăvii de scurgere. Vă sugerăm să le spălați sub jet de apă și să le ștergeți delicat cu o cârpă curată. Nu recomandăm spălarea acestor componente în mașina de spălat vase.

* Puteți achiziționa și de la partenerii noștri, solicita ridicare din showroom, sau cere ofertă.