Gaggia Milano

APARATE MANUALE

CAREZZA DELUXE

Tradiția întâlnește tehnologia

Culori disponibile

Black/Silver

Opțiuni de preparare

ESPRESSO
APĂ FIERBINTE
ABUR
pentru a spuma laptele
* Puteți achiziționa și de la partenerii noștri, solicita ridicare din showroom, sau cere ofertă.
CAREZZA DELUXE
PROIECTAT ȘI REALIZAT ÎN ITALIA

Garanția calității premium și expresia unei pasiuni fără sfârșit pentru arta preparării espressoului.

PORTFILTRU PRESURIZAT "CREMA PERFETTA"

Portfiltrul presurizat "crema perfetta" oferă un strat cremos indiferent de nivelul dumneavoastră de experiență.

INDICATOR DE TEMPERATURĂ

Indicatorul de temperatură integrat permite monitorizarea constantă a temperaturii apei în boiler pentru a obține cel mai bun rezultat în ceașcă de fiecare dată.

PREINFUZIE

Pentru un gust mai intens, este posibil să selectați opțiunea de preinfuzie pentru a umezi cafeaua măcinată înainte de prepararea efectivă. Astfel, o gamă mai largă de arome de cafea se va dezvălui.

PANNARELLO CLASIC DIN OȚEL INOXIDABIL

Eliberați-vă barista interior și pregătiți rețete delicioase pe bază de lapte în câteva secunde sau distribuiți apă fierbinte pentru a prepara ceaiuri și infuzii.

CAFEA MACINATA ȘI CAPSULE DE CAFEA

Filtru pentru 1 sau 2 cești de cafea măcinată și un filtru special pentru dozele de cafea.

ALERTĂ PENTRU DECALCIFIERE

Mașina vă avertizează când este momentul să o decalcifiați, pentru a asigura o întreținere perfectă.

CICLU DE CURĂȚARE

Mașina activează un ciclu automat de clătire a circuitului de cafea când o porniți sau când se oprește automat. Acest lucru asigură o curățare mai bună a pieselor și o durată de viață mai lungă a produsului.

DESIGN EXCLUSIV

Combină tradiția profesională cu cea mai înaltă tehnologie într-un design elegant, vintage și modern în același timp.

ÎNCĂLZITOR DE CEȘTI DIN OȚEL INOXIDABIL

Beneficiază de căldura produsă de mașină și menține mereu ceștile pregătite.

INFORMAȚII TEHNICE

INTERFAȚĂ — Butoane

PORTFILTRE — Portfiltru presurizat “crema perfetta”

PLATOU CEȘTI — Oțel inoxidabil cu șine laterale

INDICATOR TEMPERATURĂ — ✔

CREAT ÎN ITALIA — ✔

CULORI DISPONIBILE — Black/Silver
ESPRESSO — ✔

APĂ CALDĂ — ✔

ABUR — ✔

CAFEA MACINATĂ — ✔

DOZE CAFEA — ✔

PRESIUNE POMPĂ — 15 Bar

PREINFUZIE — ✔

FILTRE INCLUSE — 2 (1 presurizat “Crema Perfetta” pentru 1 sau 2 cești de cafea măcinată, 1 presurizat pentru doze)
CAPACITATE REZERVOR APĂ — 1,4 litri

PREPARARE SIMULTANĂ PENTRU 2 CEȘTI DE CAFEA — ✔

COMPONENTE DEMONTABILE — Rezervor apă: frontal, tavă scurgere: frontal, pannarello
CICLU DE CLĂTIRE — Automat

CICLU DE DETARTRARE — Manual
DIMENSIUNI PRODUS (L X Î X A) — 21 x 30 x 28 cm

GREUTATE PRODUS — 5,8 kg

GRUP ȘI PORTFILTRU — Aluminiu + plastic

DISTRIBUITOR APĂ CALDĂ/ABUR — Pannarello clasic din oțel inoxidabil

EXTERIOR — ABS + panou din oțel inoxidabil

TAVA DE SCURGERE — Plastic și oțel inoxidabil
BOILER — Oțel inoxidabil

ALIMENTARE — 230-240V 50Hz 1900W; 120V 60Hz 1300W

STAND-BY — ✔
Dozator/tamper cafea măcinată

PREZENTARE GENERALĂ

TERMOMETRU

Permite monitorizarea precisă a temperaturii apei în boiler.

SUPORT DE FILTRU PRESURIZAT „CREMA PERFETTA”

Pentru un espresso impecabil, întotdeauna acoperit cu un strat bogat de „crema naturale”.

ÎNCĂLZITOR DE CEȘTI DIN OȚEL INOXIDABIL

Menține mereu cănile de cafea calde pentru a conserva gustul espressoului.

SISTEM DE PREINFUZIE

Câteva secunde între primul jet de apă caldă și procesul de preparare pentru a extrage întregul buchet de arome.

DESCĂRCĂRI

Manualul utilizatorului

(în engleză)

Declarație de conformitate

Norme de siguranță

ÎNTREBĂRI

Găsiți produse Gaggia Milano în showroomul nostru (în urma unei confirmări prealabile), în magazinul online oficial cremaperfecta.ro, la magazinele partenere, sau prin cerere de ofertă.

INFORMAȚII TEHNICE

Dacă doriți să retrăiți ritualurile tradiționale ale barista acasă și să fiți protagonistul espressoului dumneavoastră, un aparat manual este cea mai bună alegere. A învăța cum să faci un espresso impecabil necesită îngrijire și practică, dar cu siguranță merită. Datorită pannarello-ului, puteți pregăti și cappuccino cremos și puteți experimenta cu ușurință „latte art”, precum și să distribuiți apă pentru ceaiuri și infuzii. În acest fel, veți avea un „colț de cafea” personal acasă. Dacă preferați să obțineți rezultate excelente într-un mod rapid, o mașină superautomată este cea care vi se potrivește. Doar apăsând un buton, face espresso, cappuccino și alte băuturi calde care pot fi personalizate în câțiva pași simpli. În plus, râșnița integrată vă permite să aveți cafea proaspăt măcinată la fiecare utilizare.

Suportul de filtru presurizat “crema perfetta” garantează și menține presiunea corectă pentru a obține rezultate perfecte în ceașcă de fiecare dată, indiferent de nivelul dvs. de experiență. Suportul de filtru tradițional are aceeași dimensiune, inel și stil ca cele profesionale, astfel că necesită mai multă practică.

Indicatoarele de temperatură permit monitorizarea constantă a temperaturii apei din rezervor, pentru a obține cel mai bun rezultat în ceașcă.

Espressoarele manuale Gaggia ofera posibilitatea de a folosi capsule de hârtie. Pentru a obține un rezultat bun în ceașcă, este fundamental să urmați procedura ilustrată în broșura de instrucțiuni. Asigurați-vă că utilizați filtrul corect (filtru tradițional pentru 1 ceașcă) și paduri standard (44 mm).

Nu ar trebui să existe scurgeri din portfiltrul de cafea, dacă acesta este poziționat corect. Când îl blocați pe mașină, întoarceți-l mai departe spre dreapta, până se blochează, și asigurați-vă că este poziționat perpendicular pe mașină.

PREPARAREA BĂUTURILOR

  1. Alegeți amestecul care vă place cel mai mult și asigurați-vă că este o selecție de înaltă calitate.
  2. Dacă decideți să folosiți boabe de cafea, măcinați-le la dimensiunea potrivită: nici prea grosier (altfel apa va curge prea repede), nici prea fin (altfel apa nu va curge deloc).
  3. Introduceți filtrul “crema perfetta” pentru cafea măcinată în filtrul de cafea.
  4. Puneți 1-1,5 porții pentru un singur espresso sau 2 pentru 2 cești folosind dozatorul pentru cafea măcinată.
  5. Apăsați ușor cu partea din spate a dozatorului de cafea măcinată. Nu este necesar să apăsați prea mult, deoarece filtrul presurizat are un sistem optimizat pentru a prepara un espresso perfect oricând.
  6. Îndepărtați orice reziduuri de cafea de pe marginile filtrului de cafea.
  7. Întoarceți filtrul presurizat de la stânga la dreapta până când se blochează în loc. Eliberați mânerul filtrului presurizat. Mânerul se va roti ușor spre stânga. Această mișcare garantează performanța optimă a filtrului de cafea.
  8. Apăsați butonul de cafea pentru a începe procesul de preparare.
  9. Când obțineți cantitatea dorită în ceașcă, apăsați din nou butonul pentru a opri procesul de preparare. Acum espressoul este gata!

Pentru a obține un espresso mai cald, vă sugerăm să urmați aceste sfaturi:

  1. Porniți aparatul cu câteva minute înainte de a-l utiliza, astfel încât să se încălzească corect și să fie gata de utilizare.
  2. Mențineți filtrul curat blocat în grup – nu prea strâns – atât în timpul fazei de încălzire, cât și după curățare. Acest lucru menține temperatura și evită șocurile termice.
  3. Preîncălziți cănile plasându-le pe placa de încălzire a cănilor sau turnați puțină apă fierbinte cu ajutorul pannarello-ului în căni, apoi ștergeți-le cu un șervețel.

Vă sugerăm să folosiți lapte integral rece (la aproximativ 5° C / 41° F), cu un conținut de proteină de cel puțin 3% și un conținut de grăsime de cel puțin 3,5%. Proteinele vor încorpora aerul în spumă, în timp ce grăsimile o vor face densă și stabilă. De asemenea, laptele de vacă semidegresat, unele tipuri de lapte fără lactoză și băuturile din soia sunt recunoscute pentru a obține un rezultat bun.

  1. Așezați o ceașcă sub pannarello.
  2. Apăsați butonul de abur. Când lumina este stabilă, mașina este pregătită să elibereze abur.
  3. Rotiți ușor maneta de abur/ apă caldă în sens invers acelor de ceasornic pentru a elimina orice condens de pe pannarello. Apoi închideți maneta și îndepărtați ceasca.
  4. Așezați o cană cu lapte sub pannarello.
  5. Rotiți ușor maneta de abur/ apă caldă în sens invers acelor de ceasornic. Mișcați lent cana pentru a încălzi laptele uniform.
  6. Odată ce spuma dorită a fost obținută, închideți maneta de abur, rotind-o în sensul acelor de ceasornic pentru a opri eliberarea de abur, și îndepărtați cana.
  7. Apăsați butonul de abur.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să urmați procedura din manualul de instrucțiuni.

Da, puteți folosi apă minerală plată sau apă de la robinet. Este important să nu folosiți apă minerală carbonată, deoarece poate afecta negativ procesul de preparare a cafelei.

Curățare și întreținere

Înainte de a folosi espressorul manual pentru prima dată sau în cazul în care circuitul intern s-a golit de apă, trebuie să clătiți mașina cu apă proaspătă. 

  1. Clătiți, umpleți și reașezați rezervorul de apă.
  2. Porniți mașina apăsând butonul și așteptați ca ledul “cafea” să se aprindă și să rămână aprins constant.
  3. Așezați un recipient sub pannarello și rotiți maneta în sensul acelor de ceasornic pentru a o deschide.
  4. Eliberați întregul rezervor de apă și închideți maneta.
  5. Umpleți din nou rezervorul de apă și așezați-l înapoi.
  6. Așezați corespunzător portfiltrul.
  7. Așezați un recipient sub suport și apăsați butonul “cafea”. Eliberați doar o ceașcă de apă și opriți eliberarea apăsând din nou butonul “cafea”.
  8. Repetați procesul pentru a goli rezervorul de apă.

Mașina este acum clătită și gata de utilizare.

Calcarul este o consecință normală a utilizării mașinii și depinde și de calitatea apei pe care o utilizați. Noi vă sugerăm să decalcifiați mașina la fiecare 2 luni și/sau ori de câte ori observați o reducere a fluxului de apă. Vă recomandăm să urmați procedura detaliată pas cu pas descrisă în manualul de utilizare și să utilizați doar decalcifiantul Gaggia special conceput pentru mașinile noastre de espresso.

  1. Îndepărtați filtrul instalat.
  2. Spălați filtrul sub jet de apă (nu în mașina de spălat vase).
  3. Spălați interiorul portafiltrului sub jet de apă (nu în mașina de spălat vase).

Filtrele trebuie să fie menținute curate pentru a garanta un rezultat perfect în fiecare zi. Dacă observați o defecțiune în timpul preparării cafelei, imersați filtrele în apă clocotită timp de 10 minute, apoi clătiți-le. Pentru o curățare mai profundă, utilizați tabletele de înlăturare a uleiului Gaggia.

Este posibil să îndepărtați rezervorul de apă, pannarello, tava de scurgere și placa de scurgere. Vă sugerăm să le spălați sub jet de apă și să le ștergeți cu un șervet curat. Recomandăm să nu spălați aceste componente în mașina de spălat vase.

* Puteți achiziționa și de la partenerii noștri, solicita ridicare din showroom, sau cere ofertă.