Gaggia Milano

APARATE AUTOMATE

VELASCA

Calitate înaltă și ușurință în utilizare la dumneavoastră acasă

Culori disponibile

Black

Opțiuni de preparare

ESPRESSO
ESPRESSO LUNG
APĂ FIERBINTE
ABUR
* Puteți achiziționa și de la partenerii noștri, solicita ridicare din showroom, sau cere ofertă.
VELASCA
Proiectat și fabricat în Italia

Garanția calității premium și a unei pasiuni neîncetate pentru arta preparării espressoului.

pannarello
PANNARELLO CLASIC

Pannarello-ul clasic este perfect pentru cei care doresc să adauge un aspect profesional într-un mod ușor. În câteva secunde este posibil să creați un strat dens și moale de spumă de lapte pentru a îmbogăți cafeaua sau apa fierbinte, dacă preferați un ceai.

Funcție de memorie

Personalizați și salvați lungimea băuturilor disponibile simplu prin menținerea butonului selectat timp de câteva secunde.

Rășniță din 100% CERAMICĂ

Pietrele de rășniță din ceramică 100% extrag esența din boabele de cafea, prevenind supraîncălzirea și arderea. Acest material garantează performanțe de lungă durată, liniște și cel mai bun rezultat în ceașcă. Selectați opțiuni pentru a vă personaliza espressoul, de la măcinarea cea mai fină pentru un gust puternic, până la cea mai grosieră pentru o cafea mai ușoară.

GRUP DE EXTRACȚIE DEMONTABIL

Curățare și întreținere ușoară cu grupul de preparare detașabil, care poate fi spălat sub jetul de apă și reintrodus cu ușurință la locul său. Acest lucru permite o curățare temeinică a mașinii și cel mai bun rezultat în ceașcă de fiecare dată.

OPTIAROMA

Această caracteristică vă oferă posibilitatea unică de a ajusta intensitatea aromei și de a crea băuturi pe bază de cafea personalizate prin alegerea cantității de cafea măcinată per ceașcă dintre cele 5 selecții.

Acces direct la containere

Mașina dvs. automată de espresso este ușor de folosit datorită accesului direct la rezervorul de apă și la containerul practic pentru resturile de cafea.

OPȚIUNE CAFEA MĂCINATĂ

În plus față de opțiunea de boabe de cafea, o soluție simplă pentru a prepara diferite amestecuri de cafea măcinată, inclusiv decofeinizată.

Boiler cu încălzire rapidă

Boilerul cu încălzire rapidă asigură băuturi fierbinți încă de la prima ceașcă, fără a aștepta. Secretul său constă în corpul său realizat din aluminiu ușor și oțel inoxidabil, care poate atinge rapid temperaturi ridicate.

INFORMAȚII TEHNICE

INTERFAȚĂ UTILIZATOR — LCD + Butoane

VARIAȚIE TOTALĂ DE BĂUTURI — Espresso, Espresso lungo, Apă caldă

SOLUȚIE LAPTE/ABURI — Pannarello clasic din plastic negru

RÂȘNIȚE DIN CERAMICĂ — ✔

SETARE REGLABILĂ A RÂȘNITELOR — ✔ 10 selecții

OPTIAROMA — ✔ 5 selecții

DUZELE DE CAFEA REGLABILE — 70 – 110 mm

PLATOU CANĂ — Oțel inoxidabil
ESPRESSO — ✔ one-touch

ESPRESSO LUNGO (CAFFÈ LUNGO) — ✔ one-touch

APĂ CALDĂ — ✔ one-touch

ABUR — ✔ one-touch
PRESIUNE POMPĂ — 15 bar

PREINFUZIE — ✔

OPȚIUNE CAFEA MĂCINATĂ — ✔

LUNGIME CAFEA REGLABILĂ — ✔

TEMPERATURĂ CAFEA REGLABILĂ — ✔ (3 nivele)

SISTEM DE ADAPTARE GAGGIA — ✔
CAPACITATE REZERVOR APĂ — 1,5 l

CAPACITATE CONTAINER BOABE CAFEA — 300 g

CAPACITATE CONTAINER DOZE CAFEA — 10 Doze de cafea

PREPARARE SIMULTANĂ PENTRU 2 CEȘTI DE CAFEA — ✔

COMPONENTE DEMONTABILE — Rezervor apă (față), container doze cafea (față), tavă scurgere (față), grup preparare (partea laterală), pannarello
COMPATIBILITATE FILTRU APĂ — ✔ Aquaclean (pentru SUA/Canada: Intenza+)

CICLU DE CLĂTIRE — ✔ automat

CICLU DE DETARTRARE — ✔ automat
DIMENSIUNI PRODUS (L X Î X D) — 25,6 x 34 x 44 cm

GREUTATE PRODUS — 8,6 kg

EXTERIOR — ABS negru

PANOU FRONTAL — ABS negru

TAVA DE SCURGERE — ABS + oțel inoxidabil
BOILER — ✔ Oțel inoxidabil

ALIMENTARE — 230V 50Hz 1850W; 120V 60Hz 1500W

STAND-BY — < 1W

Tub de grăsime, cheie de reglare a râșniței / linguriță de măsurare, Aquaclean.

PREZENTARE GENERALĂ

OPTIAROMA

Personalizați într-un mod ușor intensitatea aromei și corpul espressoului, cu 5 opțiuni.

PANNARELLO CLASIC

Eliberați-vă barista interior și creați un strat bogat de spumă de lapte cu indispensabilul pannarello.

RÂȘNIȚĂ 100% CERAMICĂ

Pentru a asigura funcționarea silențioasă, performanța ridicată și extragerea celor mai bune arome de cafea.

DESCĂRCĂRI

Manualul utilizatorului

(în engleză)

DECLARAȚIE DE CONFORMITATE

ÎNTREBĂRI

Găsiți produse Gaggia Milano în showroomul nostru (în urma unei confirmări prealabile), în magazinul online oficial cremaperfecta.ro, la magazinele partenere, sau prin cerere de ofertă.

INFORMAȚII TEHNICE

Dacă preferați să obțineți rezultate excelente într-un mod rapid, o mașină superautomată este cea mai potrivită pentru dumneavoastră. Echipată cu un grup de preparare patentat, aceasta face espresso, cappuccino și alte băuturi calde doar apăsând un buton, care poate fi personalizat după cum doriți în câțiva pași simpli. Mai mult, râșnițele integrate 100% din ceramică vă permit să aveți cafea măcinată proaspătă la fiecare utilizare și să păstrați toate aromele. În schimb, dacă vă place să retrăiți ritualurile barista acasă, o mașină manuală este alegerea potrivită. Să învățați cum să faceți un espresso impecabil necesită atenție și practică, dar merită cu siguranță.

PREPARAREA BĂUTURILOR

Mașina are setări implicite, dar puteți face ușor un espresso personalizat urmând aceste sugestii simple:

  1. Selecționați întotdeauna blenduri de înaltă calitate. Blendurile cu Arabica sunt caracterizate prin aciditate mai mare și un gust mai aromatic, în timp ce cele cu mai mult Robusta au un gust mai puternic.
  2. Asigurați-vă că porniți mașina cu câteva minute înainte de a o folosi, astfel încât să se încălzească corespunzător. Acest lucru garantează o extracție perfectă a tuturor aromelor de cafea.
  3. Folosiți funcția Optiaroma pentru a seta cantitatea de cafea măcinată folosită. Puteți alege între 5 setări: de la gust ușor la puternic. Apăsați butonul; noua setare va fi salvată odată cu prima preparare a espressoului.
  4. Setați lungimea espressoului dumneavoastră prin funcția MEMO. Pentru un espresso tradițional italian, setați-o la 30ml.
  5. Activati și reglați preinfuzia pentru un gust și mai intens. Un prim duș de apă fierbinte înmoaie cafeaua măcinată înainte de prepararea efectivă, astfel încât să extragă toate aromele de cafea.
  6. Ajustați dimensiunea măcinăturii între cele 10 selecții disponibile apăsând și rotind butonul în interiorul containerului de boabe cu capătul linguriței de măsurare, doar când râșnițele sunt în funcțiune. Pentru un gust mai puternic sau pentru boabe prăjite ușor, alegeți o măcinătură mai fină, în timp ce pentru un gust mai ușor sau pentru boabe prăjite închis, selectați o măcinătură mai grosieră.

Este posibil să ajustați setările râșniței apăsând și rotind butonul în interiorul containerului de boabe de cafea cu cheia de reglare a râșniței (capătul linguriței de măsurare). Puteți alege între 10 setări diferite. Veți simți diferența după 2-3 preparări. Pentru modelele de 120V, această ajustare trebuie făcută urmând același procedeu, dar doar atunci când râșnițele NU funcționează.

O măcinare corectă este fundamentală pentru a obține un espresso italian autentic: nu prea grosieră, altfel veți obține o cafea apoasă și nu prea fină, altfel cafeaua nu va ieși. Mai mult, diferite tipuri de boabe reacționează cel mai bine la dimensiuni de măcinare diferite. Optiaroma permite reglarea cantității de cafea măcinată utilizată per ceașcă, pentru un gust mai ușor sau mai puternic în funcție de preferințele fiecăruia. Preinfuzia afectează intensitatea și poate fi setată pentru a obține o cafea cu gust mai puternic.

Vă sugerăm să folosiți lapte integral rece (la aproximativ 5° C / 41° F), cu un conținut de proteină de cel puțin 3% și un conținut de grăsime de cel puțin 3,5%. Proteinele vor incorpora aer în cremă, în timp ce grăsimile o vor face densă și stabilă. De asemenea, laptele de vacă semi-degresat, unele tipuri de lapte fără lactoză și băuturi din soia au dovedit a oferi un rezultat bun.

Este posibil să personalizați și să salvați lungimea cafelei pur și simplu apăsând și ținând apăsat butonul corespunzător timp de câteva secunde până când apare “MEMO” pe afișaj. Când cantitatea dorită a fost atinsă, apăsați butonul “STOP”. Lungimea este memorată pentru utilizările viitoare.

Da, puteți folosi apă minerală plată sau apă de la robinet. Este important să nu folosiți apă minerală carbonată, deoarece poate afecta negativ procesul de preparare a cafelei.

Curățare și întreținere

Acest ciclu automat de clătire – care are loc când mașina este pornită sau intră în modul de stand-by – este necesar pentru a menține circuitele mereu curate și pentru a încălzi circuitul de cafea pentru a garanta un rezultat extraordinar încă de la prima utilizare.

Calcarul este o consecință normală a utilizării mașinii și depinde și de calitatea apei pe care o utilizați. Este necesar să decalcifiați mașina atunci când afișajul vă avertizează să procedați în acest fel. Vă sugerăm să urmați procedura pas cu pas descrisă în manualul de instrucțiuni și să utilizați doar decalcifiantul GAGGIA special conceput pentru mașinile noastre de espresso. Este necesar să evitați folosirea oțetului și a altor agenți. Niciodată să nu utilizați agenți de decalcifiere pe bază de acizi minerali precum acid sulfuric, acid clorhidric și acid sulfamic. Aceștia ar putea deteriora sistemul de țevi și conducte al mașinii dvs. de cafea.

Gama Gaggia Velasca de 230V este compatibilă cu filtrul de apă Aquaclean, în timp ce modelele de 120V sunt compatibile cu filtrul Brita/Mavea Intenza+. Ambele filtre de apă sunt concepute pentru a proteja mașina împotriva depunerilor de calcar.

Tava de scurgere, placa tăvii de scurgere, containerul pentru dozele de cafea, rezervorul de apă, pannarello, cappuccinatore, CappinCup și carafa de lapte sunt detașabile și ar trebui spălate sub jet de apă, cu puțin săpun de vase, dar fără substanțe abrazive sau solvenți. Grupul de preparare detașabil trebuie spălat fără săpun. Placa tăvii de scurgere poate fi spălată și în mașina de spălat vase.

* Puteți achiziționa și de la partenerii noștri, solicita ridicare din showroom, sau cere ofertă.