DESCOPERA

ISTORIC

Căutarea unui om determinat pentru espresso-ul perfect în anii 1930 in Milano, a fost cea care a dat naștere unuia dintre brandurile cele mai reprezentative din Italia. Pentru mai mult de o jumătate de secol, Gaggia a fost în același timp furnizor catre baruri si case cu mașini inovatoare pentru preparat cafea, adevarate opera de arta. Produse nemuritoare, frumoase, inspirate de moda, designul și cultura zilei - precum și pasiunea inerentă italiană pentru la dolce vita.Descopera mai mult despre istoria Gaggia, aici !

Gaggia Milano

ISTORIA NOASTRA

Din 1895

Gaggia Milano

1938

La 5 septembrie 1938 in Milano barmanul Achille Gaggia (născut în 1895), a inregistrat brevetul de inventie Nr. 365726 pentru un aparat de preparat cafea fara abur, vestind epoca modernă a cafelei. Spre deosebire de predecesorii săi, designul Gaggia foloseste un mecanism revoluționar cu piston, care forțează trecerea apei prin cafeaua măcinată la presiune ridicată - este nevoie de 15 secunde pentru a produce un espresso. Se stie ca ideea cu mecanismul cu piston i-a venit  lui Gaggia după ce a observat motorul unui jeep militar american care folosea un sistem hidraulic.

Gaggia Milano

1948

Compania  Gaggia a fost infiintata in Milano, Italia. În termen de câțiva ani, Gaggia exporta deja mașini de preparat cafea in Regatul Unit al Marii Britanii, America și Africa.

Gaggia Milano Gaggia Milano

CANTINA MOBILA

O cantina mobila facuta la comanda Gaggia - care seamănă cu una dintre mașinile de cafea profesionale ale brandului - realizata de Oluf Bronnum & Co, o afacere de catering, administrata de o familie din Danemarca în 1956.

SIROCCI BAR

Sirocco Bar, de asemenea, în Londra,unde cel mai bun espresso italian este servit de Gaggia.

Gaggia Milano
Gaggia Milano

Dl și Dna Gaggia. Milano 1938

Giovanni Achille Gaggia s-a născut în Milano, Italia, în 1895.

Gaggia Milano
Gaggia Milano

CREMA DE CAFEA NATURALA

Brevetul de inventie al lui Achille Gaggia din 1938 devine o realitate și Gaggia începe să producă prima mașină de cafea pentru a fi utilizata în baruri: Clasicul. Mecanismul său unic cu piston produce crema - un strat natural al uleiurilor de cafea care seamănă cu spuma - pe suprafața cafelei. Aceasta face ca espresso Gaggia sa fie deosebit de orice alt espresso , oferindu-i băuturii aromă intensă și mai bogata. Gaggia isi instalează apratele în barurile din jurul orasului Milano, alaturi de semne uriașe în fereastra cu inscrisul "crema de cafea din cafea naturala". Iar nebunia espresso începe ...

Gaggia Milano

GAGGIA GILDA

Primul aparat de espresso Gaggia pentru utilizare la domiciliu este numit GILDA. Povestea spune că Achille Gaggia l-a numit asa dupa ce a vazut, in 1946, filmul clasic Gilda, in care joaca, plina de farmec, actrita Rita Hayworth de la Hollywood .

Gaggia Milano

ASTORIA CLUB MILANO

O mașină Gaggia la Astoria Club, un club de noapte legendar al anilor 50 , pentru tinerii moderni italieni, din centrul orașului Milano.

Gaggia Milano

FIERA DI MILANO

Cu un design iconic, Gaggia face o impresie de senzatie la Fiera Milano (Milano Fair Trade). Erau in jur de 50 de națiuni diferite prezente aici și astfel Gaggia capata rapid faima internaționala.

Gaggia Milano

MOKA BAR

Faimoasa actrița italiană, Gina Lollobrigida,  deschide primul espresso-bar din Londra - Moka - la 29 Frith Street. Situat în inima boemului Soho,  devine rapid locul de întâlnire al scriitorilor și poeților celebri, printre care autorul lui Naked Lunch si  legenda Beat a  lui William Burroughs. La capacitate maxima, barul servea peste 1000 de cești de cafea pe zi.

Gaggia Milano
.

SCENĂ LONDRA

Această peliculă din 1959, o parte din seriile Look at Life by Rank, exploreaza inceputul culturii de cafea din Londra anilor 1950. Este inclusă o fațadă destul de greu de definit unui stand de ziare din Soho, în spatele careia a fost un bar de cafea cunoscut sub numele de "Francezii". Mic și plin de fum, era locul de intalnire regulat al artiștilor Francis Bacon și Lucien Freud, scriitor și raconteur Quentin Crisp, și un întreg potpuriu de personaje, cum ar fi "Iron-foot Jack".

Gaggia Milano
Gaggia Milano

EL CUBANO

Ziua de Anul Nou la Coffee Bar El Cubano la 171 Brompton Road, artera principala a districtului la modă Knightsbridge din Londra.

Gaggia Milano

ROMA LUI FELLINI

O imagine încă de pe vremea lui  Fellini, semi-autobiografica Roma, cu o mașină de cafea Gaggia.

Gaggia Milano
Gaggia Milano

DISTRICTUL SOHO LONDRA

Un client la Barul Moka din cartierul londonez Soho economisește timp prin utilizarea aparatului de ras electric al cafenelei în timp ce isi bea cafeaua de dimineață.

CASA GAGGIA

Încercand mașinile de cafea, în Casa Gaggia care furnizează catre noile cafenele din Londra.

Gaggia Milano

GAGGIA TWINS

Surorile gemene Elizabeth si Margaret Wilson, modele independente din Kensington, prezinta un aparat espresso la standul Gaggia de la Hotel și Catering Exhibition, Olympia, Londra.

Gaggia Milano

GAGGIA NEVERLAND

O licitație mare de la Neverland Fond in memoria lui Michael Jackson este anulata cu o săptămână înainte de a avea loc. Această vintage ORIONE 1G-U - numărul de serie 1153 - a fost făcuta în special pentru "regele muzicii pop" continand  o placă ce spune ca  Neverland este unul dintre elemente.

Gaggia Milano

LINIA TEMPORALA

CRONOLOGIA